Maidanezi

am o problema cu maidanezii. o problema grava, care a evoluat pe parcursul timpului de la “mi-e frica de ma cac pe mine cand vad un caine” la “futu-ti mortii ma-tii, daca mai latri o singura data te jupoi”. dupa ce am fost muscat pe strada mi s-a risipit frica si mi-am dat seama ca nu trebuie sa actionez defensiv cand vad maidanezi pusi pe scandal. asa ca atac eu primul… de obicei ii scuip fix intre ochi si raman cruciti “uite-l pe taranul asta! ce scuipi bah? nu te-a invatat ma-ta sa-njuri?” si pe urma pleaca spasiti.

bun, astea fiind spuse sa va desenez ce s-a intamplat aseara. pe la 11 si ceva noaptea am iesit din casa cu laura si cei doi colegi de apartament si cica sa mergem pana la orizont sa luam cate ceva de la non-stop. si undeva intre favorit si orizont iese un caine din parcare. parea oarecum agresiv asa ca l-am scuipat direct. “animalule, ce ai cu bietul catel?” blablabla… si mergem noi inainte spre orizont, cainele dupa noi. nu dadea semne ca ar mai indrazni sa atenteze la trupul meu sau al cuiva din grup asa ca am inceput sa vorbesc cu el. am zis ca sa-l botezam. ne-am tot coit intre rex, caine, curaj si pana la urma i-am zis vasile. bai, vasile e bine crescut. cred ca vine dintr-un pedigree in care scuipatul insemna autoritate. m-a ascultat orbeste, a mers fix la doi metri in spatele meu si s-a cacat pe el de frica in clipa in care ne-am intalnit cu alti 3 sau 4 maidanezi fiorosi cu adevarat, d-aia care latra ca prostii la masini. ne-a asteptat cuminte in fata magazinului si apoi ne-a condus acasa. ce e nasol e ca mai tre sa-l dresez, la un moment dat nu a fost atent si s-a impiedicat iubita de trotuar si a mai avut o scapare cand a facut pipi pe strada (vasile, nu iubita). in rest mi-a placut de el. mergea in fata noastra si controla terenul, cred ca a facut ceva antrenamente la trupele de geniu. si cand am ajuns acasa nu a insistat sa intre in scara blocului, s-a oprit cuminte la strada si ne-a urmarit cum intram inauntru. acum o singura nelamurire am, daca face parte din vreo banda de talhari maidanezi si o sa ne trezim cu apartamentul devastat? sper sa nu se intample asa pentru ca mie- chiar mi-a inspirat incredere vasile. e genul ala de boschetar caruia ii dai o tigara fara sa iti ceara.

si stateam si ma gandeam… astia de tot pun poze cu paduchiosi si cu caini morti si urla ca vai ce criminali suntem noi, cei care suntem de acord cu eutanasierea, de ce cacat nu adopta fiecare cate un vasile? un maidanez cu bun simt adica? mortii ma-sii, adopta unu la cateva zile si apoi plimba poza pe toate serverele lu facebook, ca vezi doamne ce suflet mare au ei, dar nu ii vad sa adopte fiecare cate unul… si se dau mari iubitori de animale. eu nu iubesc animalele, adica pana si lu vasile i-as da ditamai picioru in cap daca il aud ca maraie, dar zic asa, nu e ipocrizie sa predici ceva si sa nu faci? nu e fariseism?