Nascut roman

romanu s-a nascut poet, betiv, mahalagiu, cu frica de dumnezeu, degraba-datator-cu-parerea si buricul pamantului si stie sa faca de toate: de la extras petrol pana la epilare definitiva. romanu mai are si afinitate pentru teoria chibritului, a despicatului firului de par in 16 cu brisca si in special pentru orice cacat destul de dubios sa miroasa a conspiratie desi e doar constipatia unei minti bine odihnite. sunt roman de cand m-am nascut, deci ma incadrez bine-mersi in tot ce am scris pana acum, asa ca nu sariti cu hula. am citit recent o chestie prin colturile dubioase ale internetului care m-a lasat putin cu gura cascata si mi-a scantit neuronu. si nu pot sa ma gandesc decat la “mai da-ma-n pula mea, ca smecheri suntem noi romanii!”. sa o luam pe puncte, cu linioara, ca la extemporalul despre componentele sistemului excretor (ala care se ocupa cu fabricarea pisatului, pentru cei care nu-s obisnuiti cu neologismele):

– romanu a fost primu om care a zburat vreodata

– romanu a inventat stiloul, micul, penicilina, avionu cu reactie, jet-packu si spartul semintelor de bostan/floarea-soarelui

– romanu a fost primu in regiunea carpato-danubiano-pontica

– romanu a inventat trasul in teapa, pupatul de organe de la morti, falsificarea banilor, a cardurilor de credit si internetul

– romanu a inventat prima masina care se conduce singura

– romanu a fost dac inainte sa fie roman si romanii au cucerit dacia doar in semn de respect pentru stramosu lor trac

– romanu a inventat exploatarea aurifera la rosia montana pe vremea cand americanii nu existau nici in visele lui amerigo vespuci pentru ca amerigo vespuci nu era nici macar informatie genetica in embrionul ma-sii

– romanu a fost dac tot timpul si nenorocitul de roman a venit si le-a pizdit regele si i-a fortat sa invete latina vulgara ca sa ii fure aurul

– romanu i-a batut pe turci si nu a devenit pasalac pentru ca era smecher, nu pentru ca turcia nu avea de gand nici de-a dracu sa vina sa faca treaba sa mearga aici (adica ei ii spuneau unui boier ca “uite ba gheorghe, noi pe tine te sustinem la ungerea ca domnitor” si era de ajuns, ala isi jupuia iobagii ca sa le bage sacii de aur pe portile palatului, ce rost mai avea altceva?)

nesemnificativ

Asta se intampla acum ceva timp, cand cei doi frumosi au decis sa se casatoreasca. Mi-am amintit ca as fi vrut sa scriu atunci si n-am avut timp. Asa ca voi scrie la prezent despre evenimentul care a impartit Romania in doua.

de ce sunteti bai hateri pe nunta biancai dragusan cu victor slav? nu va dati seama ca asa ii faceti subiect de discutie si in mediile “culturalizate” care cica nu consuma can-can de la mass-media ahtiata dupa scandal? si serios, de ce? de ce sa facem misto de o nunta oarecare (ma rog, nu chiar oarecare, ca cei doi sunt zeii multor capete luminate cu drept de vot si sete de manele din tara asta) cand am putea sa vorbim despre valoarea expresionismului ca miscare artistica sau despre sinestezia simbolista in opera lui rimbaud?

oricum nu e ca si cum se astepta cineva ca bianca sa se casatoreasca cu cine stie ce mare personalitate politica sau macar cu vreun bogatan chinez. adica, cine ar lua langa el o pipita cu prezenta constanta pe prima pagina a tabloidelor? columbeanu a luat-o pe monica, dar monica era doar escorta de lux si era discreta, iar mister pink a luat-o pe columbeanca in calitate de proaspat divortata si proaspat inaugurata fotomodel/femeie de afaceri in urma masinatiunilor facute pe spatele lu irinel. deci sa fim seriosi, nici macar irinel nu a luat-o pe lesko, desi s-a afisat cu ea. sa revenim, cine ar lua langa el o pipita? evident, un pipitz! tot ce imi amintesc despre slav asta (si nu stau sa caut acum detalii) e ca la un moment dat parca l-a futut anda adam si apoi a ajuns sa prezinte vremea alaturi de cealalta fata de la meteo. se stie ca botezatu a avut mare pasiune pentru bianca, se stie ca botezatu e poponar, nu ma mira alegerea celor doua pipitze de a se casatori. plus ca, pana acum, la cata ... a trecut prin bianca, e clar ca singurul care va simti ceva pasiune in pat va fi victor si asta va simti pasiunea lu botezatu indesata adanc in anus.

deci sa nu mai fim hateri, sa ne pastram statutul de intelectuali rasati si sa le uram un sincer “casa de silicon, contract prenuptial si protectie pentru binele omenirii!”

later edit, dupa ce am vazut niste comentarii pe facebook la o poza cu astia doi: omenirea are nevoie de relatia asta, omenirea are nevoie de nunta asta atat de mediatizata. se potriveste perfect pe visul romanesc: fata de la tara vine la bucuresti, se cunoaste cu juma de populatie masculina, ajunge la televizor si in ziare si se casatoreste cu printul din poveste. pe cealalta parte, si cocalarii au de castigat: “uite bah, sa moara geta, asta a luat-o pe bunoaca aia de la televizor si e semipoponar. pot si eu, chiar daca n-am echiament de protectie!”